Von Haus Gildenborch

- Home - - Over ons - - Onze honden - - Nieuws - - Pups - - Fotoalbum - - Contact -Pups en nestplanning

In 2021 wordt een nestje pups van Fajah verwacht.
Kijk hier voor meer informatie over ons B-nest.

Bekijk hier de foto's van ons A-nest.
Fado (Drago) Casa Colombaia x Rosie Amber von Grubenländer Schupo

Zo kies je een gezonde en sociale hond, klik hier!

 

Hier kunt u bij ons op rekenen: 

      1. uw pup is gechipt en geregistreerd
      2. hij/zij is volgens dierenartsschema ontwormd
      3. heeft zijn/haar eerste puppyenting gehad
      4. heeft hij of zij een Europees Paspoort
      5. en een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts
      6. FCI-erkende stamboom van de Raad van Beheer Nederland
      7. VDH-Certificaat van Fokniveau* 
      8. VDH-koopcontract
      9. een leuk en nuttig puppypakket 
      10. optimale socialisatie van uw pup tijdens de eerste acht weken  

Onze pups zullen in huis geboren worden en in en om het huis opgroeien,
samen met andere huisdieren en ze worden uiteraard goed gesocialiseerd. 
Bij mooi weer zullen ze overdag lekker in de tuin kunnen spelen.

Vanaf hun geboorte kunt u hen bewonderen via foto's op Facebook en onze website 
en vanaf vijf weken bent u welkom om ze te bezoeken. Wanneer onze pups 
acht weken oud zijn, mogen ze het nest verlaten.

*Mede vanwege COVID-19 is het ons helaas niet gelukt om Fajah aan te laten keuren vóór haar eerste nestje. Na haar eerste nestje gaan we verder met IGP1 en daarna de aankeuring voor de fok, zodat alsnog voor het B-nest het Certificaat vanFokniveau kan worden aangevraagd. 

Jaica en de koeien Faija Kyra of the Sods Cottage
Ruby en Jaica A-nest Amber x Fado


De pups zijn dan gechipt, krijgen een FCI-stamboom mee van de Raad van Beheer, een VDH Certificaat van Fokniveau* en een koopovereenkomst van de VDH. Uiteraard zijn ze volledig door onze dierenarts onderzocht en gezond bevonden en krijgen ze een Europees Paspoort mee, waarin hun gekregen entingen en ontwormingsdata vermeld staan.

 Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Op internet is ontzettend veel informatie te vinden. Op bijvoorbeeld "Puppy opvoeden" lees je alles over: de eerste nacht thuis, benchtraining, zindelijk maken, socialisatie, wandelen met je puppy, vachtverzorging en nog heel veel meer!  Ook zijn hierover volop boeken te koop.

Laat je pup tijdens de inprentingsfase op een positieve manier met zoveel mogelijk situaties en andere dieren kennismaken.

Britt Kiparidesja - Romy

Bezint eer ge begint...

Bedenk van te voren goed, waar u aan begint. We zeggen dit niet om u bij voorbaat te ontmoedigen, maar een Duitse Herder is een hond die voldoende aandacht, ruimte en beweging nodig heeft. Het liefst is de hond voor u aan het werk, daar kan hij zijn energie in kwijt! Wanneer u hem dit niet kan bieden, kunt u beter geen Duitse Herdershond aanschaffen.

Kyra als puppy met Ukkie

 Kyra als pup samen met Ukkie.

***

Wij zijn lid van de VDH: de Nederlandse Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden en onze kennelnaam is officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer Nederland.

Fokken is verbeteren en geen vermeerderen. Het fokken moet verantwoord gebeuren, zodat van elk nest redelijkerwijs verwacht mag worden, dat er een opbouwende lijn zichtbaar zal zijn met betrekking tot het rasbeeld. Het doel van de fokkerij is het fokken van Duitse herdershonden die in hun verschijning, aard en karakter beantwoorden aan het rasbeeld dat beschreven wordt in de rasomschrijving.

Wij fokken alleen uit verantwoorde combinaties. Beide ouderdieren hebben een goede HD en ED beoordeling en zijn getest op erfelijke afwijkingen, zoals bijvoorbeeld Degeneratieve Myelopathie. Het DNA van de beide ouderdieren is vastgelegd. Ons doel is mooie, gezonde honden te fokken met een fantastisch karakter, een gezonde dosis werklust en veelzijdig inzetbaar: huishond, sport, shows etc. Honden die de voorgeschreven rasstanddaard zoveel mogelijk benaderen.

V.D.H.   Von Haus Gildenborch   Kennelregistratie Von Haus Gildenborch

 *** 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK